Glutenfritt? Laktosefritt? Candida-diett? Annen diett? Hva med goitrogene matvarer?
Det anbefales så mangt når det gjelder diett i forbindelse med vektnedgang, men hva er det lurest å gjøre når man har lavt stoffskifte eller autoimun sykdom? Under delen "Vitaminer, mineraler og stoffskiftet! så snakkes det om "Lekk Tarm Syndrom". Gjelder dette også for kosthold?

Mange av oss har erfart å gå opp i vekt som en følge av å ha fått lavt stoffskifte. Det er utrolig vanskelig å gå ned disse kiloene igjen, selv etter oppstart med medisinsk behandling. 

Mange erfarer faktisk at en overgang fra Levaxin til ett Thyroid produkt (Armour Thyroid eller Thyroid fra Erfa) så vil vekten gå ned av seg selv, men mange må mest sannsynlig også tilrettelegge kosthold, ved siden av trening.

Det er først når man er OPTIMALT behandlet for sitt lave stoffskifte at man skal fokusere på å komme seg ned i vekt, det betyr at man bør føle at man har bedret symptombilde etter oppstart på medisin. 

Å justere kosten kan man gjøre til enhver tid, men fokus bør være på å få i seg riktige næringsstoffer til riktig tid. Næringsstoffene bør inneholde så mye naturlig av de vitaminer og mineraler som nevnes på web-sidene her. Får man fremdeles ikke i seg nok (altså blodprøver viser at man fremdeles ligger lavt eller under normalnivåer ved variert og godt kosthold) så bør man sørge for å få i seg nok via kosttilskudd. For tips rundt dette, les mer her!

Trening er også anbefalt, både før og etter OPTIMAL behandling, men man MÅ sørge for tilrettelagt trening iforhold til hvordan formen er. Man skal IKKE dytte seg selv til utmattelse om man ikke er optimalt behandlet for lavt stoffskifte, men trene moderat i forhold til det kroppen klarer. 

Først når man føler at man er der man skal være, så kan man også begynne å utfordre kroppen fysisk. Men dette kapittelet er ikke om trening, det er om kosthold. Mye mulig at det kommer mer under "Annet" om trening.

For mer informasjon om kosthold, les under de forskjellige "diettene" som listes i venstre meny!