Skrevet av Mary Shomon - lest og korrigert av en board-certified lege.

Oppdatert 03 April, 2016

Denne artikkelen er på vei til å bli oversatt. Nå er mesteparten gjort med Google Translate, og er kanskje ikke like klar....


Hvis du ikke er kjent med Thyroid (frysetørret skjoldbruskkjertel), her er en rask oversikt. 

Thyroid er det samme som medisin laget av naturlig skjoldbruskkjertel (thyroid hormone replacement drug). Den er produsert av skjoldbruskkjertelen fra griser, også kjent som «porcine thyroid." Noen av de merkenavnene inkludert Thyroid (Erfa), Armour Thyroid, Nature-throid, og Westhroid. Frysetørret skjoldbruskkjertel er et reseptbelagt legemiddel. I USA er det regulert av FDA (Food and Drug Administration). Det har vært på markedet og trygt brukes i mer enn 100 år.

Inntil syntetisk tyroksin (også kjent generelt som levotyroksin, med merkenavn inkludert Levaxin og Euthyrox (Synthroid, Levoxyl, og Levothroid er navn i USA. Thyrax i Nederland)) ble innført i 1950, var frysetørret skjoldbruskkjertel fra dyr den eneste medisinen tilgjengelig (red anm: siden begynnelsen av 1890-tallet).

Når syntetisk tyroksin ble innført, var det mye spenning siden den var moderne, sammenlignet med Thyroid, som ble ansett som gammeldags. På den tiden, byttet legene pasienter over til syntetiske medisiner, og de har aldri sett seg tilbake. I mellomtiden er syntetisk stoffskifte hormon - nemlig Levaxin - blitt en lønnsom bærebjelke for de ulike legemiddelfirmaer som har eid rettighetene til de syntetiske alternativene gjennom årene.

I likhet med mange store legemiddelfirmaer, har skaperne av Synthroid og Levaxin sponset medisinske møter, golfturer, symposier, forskningsmidler og høyttalere honorarer, og har gitt gratis pasient litteratur, penner, pads, kopper og andre giveaways og markedsførings elementer.

Vi har nå flere generasjoner av leger som har fått opplæring ved medisinsk skole å vurdere syntetisk levotyroksin å være den eneste akseptable skjoldbrusk erstatnings medisiner, og mange kjenner merkenavnet Synthroid spesielt (Levaxin i Norge), på grunn av deres omfattende markedsføring.

Mange leger er ikke klar over at Thyroid fortsatt er tilgjengelig, eller at det kan trygt brukes til å behandle pasienter med lavt stoffskifte.

Noen mener at forskrivning av naturlige skjoldbruskkjertel medisiner er vanskelig. Disse ideene er dessverre forsterket av negative meninger fra levotyroksin salgsrepresentanter, ubegrunnet rykter om at Thyroid er på vei ut av markedet, og annen feil informasjon.

Til tross for en viss preferanse for syntetisk levotyroksin, så fikk Thyroid en oppblomstrning på 1980- og 1990-tallet, siden interessen i naturmedisin økte. På den tiden, ble pasienter som ikke ble bra på syntetiske medisiner også stadig mer myndige og klare i sin egen tale, takket delvis være Internett. Pasienter fikk vite at de hadde valg - blant dem, Thyroid som Armour, Erfa, og merker som Nature-throid og Westhroid.

La det være klart: Flere millioner resepter i året er skrevet ut med Thyroid, sammenlignet med mer enn 30 millioner resepter i året for levotyroksin. Men frustrerte pasienter som ikke føler seg vel klarer å komme til informasjon om dette, leser bøkene mine (red anm Mary Shomon) og de kommer til noen få innovative utøvere (leger), snakker med andre pasienter, er i økende grad å lære at det finnes alternativer utover levotyroksin-, og at noen pasienter føler seg bedre på Thyroid.

Over på Endocrine day blogg, endokrinolog og osteopat Thomas Repas, DO, FACP, FACE, CDE, gjorde en tredelt artikkel om "Desiccated thyroid in the management of hypothyroidism", fra hans perspektiv som en endokrinolog.

Det er en interessant analyse, fordi det vil tilbyr en ganske klar idé om hvordan de fleste endokrinologer ser på Thyroid (som Armour), og hvorfor de er så ofte i motsetning til bruken av disse stoffene. (Dette er i forhold til helhetlig, integrerende MDS, som ofte foretrekker bruk av Thyroid, fordi de synes det fungerer bedre for noen av sine pasienter.)

Dr. Repas starter med å si at han, i likhet med sine kolleger i endokrinologi, bruker ikke Thyroid, fordi: "Jeg tror at Thyroid er foreldet terapi og bør ikke lenger brukes."

Han hevder også at endokrinologer ikke bruker Armour på grunn av en «uakseptabel grad av variabilitet parti til parti, som ofte resulterer i uakseptabel variasjon i thyroid-stimulerende hormon." Som merker seg at levotyroksin har også variasjon fra merke til merke, sier han, "hvis vi anser liten variasjon mellom ulike levotyroksin produkter for å være av klinisk betydning, da mye større variasjon innenfor Thyroide preparater er uakseptabelt."

I del III, sier Dr. Repas at mens folk flest ikke ville drømme om å "styre en kardiolog hvordan du utfører hjerte-lungeredning under en hjertestans ... ellers fornuftige folk nøler ikke med å prøve å" lære "meg om skjoldbruskkjertelen." Han hevder da at ønsket om å bli lyttet til og interesse for naturlige tilnærminger kjører interessen for naturlig Thyroid.

Dr. Repas sier hans motstand mot Thyroid er basert på vitenskap, men han unnlater å nevne at det er ingen dobbeltblinde, fagfellevurderte, dobbeltblinde studier som sammenligner levotyroksin og Thyroid når det gjelder effektivitet på å løse pasientens symptomer.

Faktisk så innrømmer Dr Repas selv, i kommentarfeltet i Del I:

For the record, my greatest concern with desiccated thyroid (or levothyroxine or T3) is when they prescribed in a manner that results in long-term exogenous hyperthyroidism. If a patient is not hyperthyroid and they are doing better on one product vs. another, it is very hard to argue against that.

Han konkluderer også i Del III med en ambiguous kommentar:

Finally, last week I saw a woman who had been on desiccated thyroid for decades. I explained that we now prefer levothyroxine instead of desiccated thyroid. I also quickly pointed out that her thyroid-stimulating hormone has been perfect, between 0.7 mIU/L and 1.0 mIU/L over the last several years. She had no symptoms; it was difficult for me to argue with success. After discussing and asking her what she wanted to do, she left my office still on desiccated thyroid.

For posten, er min største bekymring med Thyroid (eller levotyroksin eller T3) når de er foreskrevet på en måte som resulterer i langsiktig eksogene hypertyreose. Hvis en pasient er ikke hyperthyroid, og de gjør det bedre på ett produkt kontra en annen, er det veldig vanskelig å argumentere mot det.

Han konkluderer også del III med en tvetydig kommentar:

Til slutt, i forrige uke så jeg en kvinne som hadde vært på desiccated skjoldbruskkjertelen i flere tiår. Jeg forklarte at vi nå foretrekker levotyroksin stedet for desiccated skjoldbruskkjertelen. Jeg har også påpekt raskt at hennes thyroid-stimulerende hormon har vært perfekt, mellom 0,7 mIE / l og 1,0 mIU / L i løpet av de siste årene. Hun hadde ingen symptomer; det var vanskelig for meg å argumentere med suksess. Etter å ha drøftet og spør henne hva hun ønsket å gjøre, hun forlot kontoret mitt fortsatt på desiccated skjoldbruskkjertelen.

Når artiklene opprinnelig ble publisert, var det mange kommentarene som pasienter som ble rasende av dem. På den ene siden, ble Dr. Repas prøver å forklare hvorfor han ikke tror på Armour Thyroid, kaller bruken av det uvitenskapelig og hevdet at fans av det er engasjerende i magisk tenkning. Men Dr. Repas ikke har solid vitenskap å støtte hans påstander, og han altfor lett fornekter den virkelige opplevelsen av hundrevis og tusenvis av skjoldbrusk pasienter og utøvere.

På samme tid, Dr. Repas innrømmer også fra et praktisk synspunkt, at hans primære bekymring er dosering en pasient for å hypertyroidisme på en hvilken som helst thyroid medikament ikke bare desiccated skjoldbruskkjertelen. Og han innrømmer også at hvis en pasient kan være riktig forvaltet på desiccated skjoldbruskkjertelen, da han ikke ser en grunn til å "krangle med suksess."

Dr. Repas vil ikke starte nye pasienter på desiccated thyroid-selv om de spør. Hvis en eksisterende pasient på levotyroksin men ikke føler seg vel ber om å bytte til desiccated skjoldbruskkjertelen, vil han ikke gjøre det. Men hvis en pasient er allerede på det og gjør det bra, er det å fortelle at han ikke vil "krangle med suksess" og vil fortsette å foreskrive desiccated skjoldbruskkjertelen for ham eller henne.

På noen måter, er Dr. Repas mer åpent sinn enn noen endokrinologer. Det er noen som rett og slett ikke vil ha noen pasienter på en T3 narkotika eller desiccated skjoldbruskkjertelen. De nekter å se eller bryte sine relasjoner med pasienter som ikke følger sine retninger. Men Dr. Repas er også ganske representativ for perspektiv som vi ser blant endokrinologer generelt. Deres primære bekymring er "TSH normalområdet" -og deres behandling målet er å få pasientene inn i normalområdet. Symptom oppløsning synes å være irrelevant, og tar en baksetet til tall ledelse.

Hvis du blir behandlet for hypotyreose med Synthroid eller levotyroksin alene, og du fortsatt har symptomer på vedvarende hypotyreose, snakk med legen din om muligheten for å prøve desiccated skjoldbruskkjertelen. Hvis legen absolutt nekter å underholde det alternativet uten å tilby deg en veldig god grunn for å gjøre det, kan det tjene din beste interesse å søke en annen mening fra en annen utøver-ideelt en integrerende eller holistisk lege komfortabel med hele spekteret av skjoldbrusk medisinering alternativer - versus en endokrinolog.

Denne artikkelen er oversatt fra denne siden:

https://www.verywell.com/why-endocrinologists-oppo...