Hillary Clinton blir behandlet med naturlig desiccated skjoldbruskkjertelen (NDT) for hypotyreose - en slags behandling som folk flest ikke får lov til å prøve, selv om de fortsatt har hypothyroid symptomer etter å ha blitt behandlet med standard medisinering. Hvorfor de fleste leger nekter NDT? Det er ikke rettferdig at dette er et alternativ kun for de rike som har evne til å betale for private leger.

Takk til Hillary Clinton for å være åpen om sin sykdom og behandling.

Skrevet av Helle Sydendal (fritt oversatt med Google Translate)

Det er en sjanse for at USAs neste president vil være en kvinne. Og på toppen av at en kvinne med hypotyreose - en sykdom som mange kvinner lider av. Når Hillary Clintons presidentkampanje ble sparket i gang, ble mye informasjon om kandidaten publisert - alt fra skatt poster til helsetilstand. Hennes lege, Dr. Lisa Bardack, bekreftet at Hillary Clinton fysiske tilstand er utmerket, og at hvis valgt hun er skikket til å tjene som USAs president. Er ikke det fantastisk?

Du kan være plass nok til å bestride kontoret til president i USA - selv om du har hypotyreose, en sykdom som ellers kan ødelegge din evne til å tenke klart eller huske ting, og kan selv gjøre deg utsatt for depresjon - med mindre selvfølgelig du er tilstrekkelig behandlet.

Det har blitt rapportert at Hillary Clinton tar antihistamin og vitamin B12. Ikke så farlig - antihistaminer og B12 blir ofte brukt. Men tar presidentkandidat også Armour Thyroid - naturlig desiccated thyroid hormon (NDT) - som behandling for henne hypotyreose!

Skjoldbruskkjertelen behandling kan være vanskelig å få

Nå, jeg vet at flere personer som behandles med Amour Thyroid - og alle fungerer ypperlig og har ingen symptomer på hypotyreose. Så for meg er det "no big deal" at en amerikansk presidentkandidat blir behandlet for hypotyreose. Jeg tviler ikke på Hillary Clintons mentale evner - hun er skarp som et barberblad. Ja, det er mulig å fortsatt ha alle dine mentale evner intakt selv om du har hypotyreose - du trenger bare å være tilstrekkelig behandlet for det.

Så for meg er det ikke så farlig at presidentkandidat er behandlet med Amour Thyroid.

Men for helsevesenet, er dette en stor avtale, fordi dette er en type medisin som mange pasienter ikke er "lov" å prøve. Og forhåpentligvis dette kommer til å endre seg nå at det er offentlig kjent at Hillary Clinton tar denne typen medisiner.

Uvitende leger

Jeg har sett så mange eksempler på pasienter som ikke trives på standard T4-behandling, for eksempel Synthroid. Selv om de fortsatt har alle symptomene på hypotyreose, de er ikke "lov" å prøve andre typer medisiner, for eksempel Liothyronine (T3) eller NDT (som inneholder både T3 og T4).

For eksempel, for ikke lenge siden, jeg snakket med en kvinne som ble henvist til en endokrinolog av hennes fastlege. Kvinnen søkte muligheten for "naturlig desiccated thyroid" fordi hun var fortsatt ikke føler seg vel på T4-behandling. Endokrinolog svar var: "Nei, vi har ikke behandle våre pasienter med NDT, for det er ikke noe bedre enn" hakkede rotter og mus '. "

Dessverre er denne kommentaren ikke unik. Igjen og igjen, jeg hører av skjoldbrusk pasienter som ikke får lov til å selv prøve denne behandlingen at den amerikanske presidentkandidaten tar.

Kanskje mange leger fortsatt ikke vet NDT eller kanskje de kan ha hørt noe om det, men de har ikke helt husker. I for en kan si en ting sikkert, nemlig at myter også trives i medisinske miljøer fordi jeg har hørt mange kommentarer som disse fra leger:

  • NDT er farlig og kan overføre smittsomme sykdommer fra dyr til mennesker
  • NDT er farlig, og det kan føre til hjerteproblemer
  • NDT er ikke vitenskapelig medisin - det er alternativ medisin uten dokumentert effekt
  • NDT inneholder for mye i forhold til T3 T4

Osv .. osv ... og alle slike uttalelser kommer fra høyt utdannede spesialister selv som alle av dem synes forankret i uvitenhet som er et bevis på at myter eksisterer blant mange leger og spesialister fordi disse utsagnene er rett og slett usant.

Likevel, disse mytene er grunnen til at så mange pasienter, som ikke gjør det bra på standard behandling for hypotyreose, ikke får lov til å prøve NDT. Denne behandlingen hjelper en de amerikanske presidentkandidatene bli kvalifisert for denne krevende kontor tross sykdommen hennes. Og så mye for å bli behandlet med noe i forhold til hakkede rotter og mus eller noe som kan overføre sykdommer fra dyr til mennesker!

Faktum i saken er, er denne kvinnen å få den aller beste behandling for sykdommen hennes.

Ok, jeg vet at ikke alle hypothyroid pasienter trenger NDT. Noen gjør helt fint på T4-behandling. Og jeg sier ikke at alle hypothyroid pasienter bør behandles med NDT. Men ærlig talt, hvis de som ikke får noe bedre ved å bli behandlet med Synthroid ikke har lov til å "prøve ut" andre typer medisin, så noe er galt.

Og ja, selvfølgelig, NDT kan være farlig for helsen din om overdose. Men alle medisiner kan være farlig for helsen din på noen feil doser.

Ring en kollega eller produsenten

Derfor har jeg noen råd til leger som ennå ikke vet om NDT: Kontakt lege-kollega som har hatt opplevelsen. Eller ringe produsenten og spørre om start-dosering.

Det er mange måter å skaffe seg ny kunnskap.

Og for de endokrinologer som bare er interessert i å behandle alle hypothyroid pasienter kun med T4-medisin, jeg har noe for deg også: Vennligst vurdere muligheten for ikke å ta noen flere hypothyroid pasienter i klinikken din. For hva har du å by på hvis du er virkelig ikke interessert i å la disse menneskene prøve ut en annen type behandling enn det de allerede har fått fra fastlegen?

Endokrinologer vet at noen mennesker fortsatt har symptomer

Jeg har aldri hørt noen endokrinologer si at "alle pasienter med hypotyreose føler sunt ved behandling med T4-bare medisin". Endocrinologists er helt klar over at det er en stor gruppe av hypothyroid pasienter som aldri virkelig får bedre, selv om de blir behandlet.

  • Spørsmålet er hva du skal gjøre med disse pasientene.
  • Skal de bare la på arbeidsmarkedet og få uførhet?
  • Skulle de bli sendt til en psykiatrisk avdeling?
  • Ja, det finnes mange alternativer.

Men ærlig talt, ville ikke det være et bedre alternativ å prøve NDT først før pasienten ender opp på antidepressiva og uførhet?

For å være rettferdig, det er leger som lar pasienter prøve ut behandling med NDT, bortsett fra at det ikke er så mange av dem - og dessverre dette synes å være tilfelle i hele verden.

Hvorfor er det slik pågripelse blant mange leger når det gjelder å prøve NDT (eller en kombinasjonsbehandling med T3)?

Om Helle Sydendal

Helle Sydendal er journalist, pasient talsmann, debattant og forfatter av den skandinaviske bestselger, nå tilgjengelig i USA, Fra hypothyroid til Healthy: få livet tilbake med Vellykket diagnose og behandling. Helle driver bloggen, Fra hypothyroid til Sunn - www.hypotohealthy.com.

Hun har hypotyreose og Hashimotos og dessverre standard T4-medisiner ikke bedre Helle tilstand. Det var litt av en utfordring for henne å finne en lege som ville gi henne den rette behandlingen. Men i dag, Helle er tilstrekkelig behandlet for hypotyreose; hun er trivelige og kunne ikke føle noe sunnere.