Antistoffer - ikke hormoner, men kan påvirke hormonproduksjonen!

Thyroid antistoffer: Antistoffer mot skjoldbruskkjertelen indikerer at kroppens eget immunforsvar angriper seg selv og disse angriper da funksjonalitet i skjoldbruskkjertelen, og dermed kan de hemme (i noen tilfeller øke) produksjonen av skjoldbruskkjertel hormoner.


Altså, produksjon av disse antistoffene kan forårsake både hypertyreose og/eller hypertyreose. Antistoffene vil forårsake at kjertelen blir hemmet i å produsere de stoffskiftehormonene som kroppen trenger.

Anti-ThyreoPerOxydase - Anti-TPO

Anti-TPO er et stoff som ødelegger TPO (ThyreoPerOxydase). TPO er et Enzym som kjertlen bruker i sin produksjon.

Anti-TPO kalles et antistoff og produseres av vårt immunsystem som av ukjente grunner begynner å produsere dette for å ødelegge kjertlen og det tar omtrent 2 år fra det starter til det har full effekt.

Anti-ThyreoGlobulin - Anti-TG

Ant-TG er også et antistoff produsert av immunsystemet for å angripe ThyreoGlobulin, som produksjonsstedet i skjoldbruskkjertlen består av.

ThyreoideaReseptorAntiStoff - TRAS

TRAS (ThyreoideaReseptorAntiStoff) er også et antistoff, konstruert for å angripe kjertlens TSH-reseptorer. Det er flere av-arter. De fleste øker kjertlens produksjon, noen få blokkerer produksjonen.

Finnes det andre antistoffer enn disse?

De som er nevnt ovenfor er de som man har funnet frem til i dag, men det kan komme oppdagelser som kan vise til andre antistoffer som kan være av interesse, men forskerne har bare ikke funnet dem ennå.